Inspiratie

De inspiratie voor het schrijven van Het Rubens meisje kreeg ik tijdens een stedentrip in Wenen. Het was in november 2017 en in de metro onderweg van het vliegveld naar het hotel zag ik diverse, wat ik noem, deurhangers aan buizen in de metro hangen. Deurhangers die je in een hotel aan de klink van je hotelkamerdeur kan hangen, wanneer je niet gestoord wil worden. Het marketing team van het Kunsthistorische Museum had zijn werk goed gedaan want ik werd nieuwsgierig. Ik jatte een van de deurhangers en bekeek deze eens goed. Een tentoonstelling over de werken van Peter Paul Rubens in het museum dat, ook al waren wij al twee keer eerder in Wenen geweest, op mijn "daar-wil-ik-ooit-naartoe-lijstje" stond. Ik hou van schilderkunst, maar ik was natuurlijk niet alleen in Wenen... manlief vond het goed en samen bezochten wij het museum en de tentoonstelling. Voordat wij de tentoonstelling bezochten wist ik vrij weinig over Rubens. Ja, ik kende natuurlijk de Rubens vrouwen, ik wist dat Rubens een Vlaming was en dat hij eind zestiende en begin zeventiende eeuw leefde maar dat was het. De enorme schilderijen fascineerden mij mateloos en ik ging meer over de schilder lezen, dat heeft nu geleid tot Het Rubens meisje.

Sommige lezers dreigen nu af te haken omdat zij totaal niet in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Niet getreurd, als tegenhanger heb ik er ook heel veel rockmuziek in verwerkt, denk daarbij aan de muziek van Nickelback. Zegt dat je niets? Dat geeft niet, ik ga er in een latere blog aandacht aan geven. Het is weer een heerlijke feelgoodroman geworden over liefde, vriendschap en relaties, met een dosis spanning, erotiek, humor en ontroering.

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

De laatste zin kan ik alleen maar beamen om er nog aan toe te voegen dat ik bijna zou willen dat ik Dan zelf tegen gekomen was. Ach ja, een mens moet wat te dromen hebben en bij dit boek droom je heerlijk weg! ????
Marieke, op 09-01-21
Lief! Dank je wel. Als iemand het kan weten dan ben jij het, Marieke ;-).
Het klinkt weer als een heerlijk boek!
Veri, op 09-01-21
Dank je wel, Veri!

Inspiratie

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo