De cover!

En wat vinden jullie ervan? Mooi hè!!! Tijdens het schrijven van Het Rubens meisje had ik dit schilderij in mijn hoofd als afbeelding voor op de cover. Het schilderij kwam ik tegen in een van de naslagwerken die ik over de werken van Peter Paul Rubens heb gelezen. De foto's van de covers van Pencarrow en Gewoon puur Emma heb ik zelf gemaakt, maar voor het derde boek ging die vlieger niet op. Boekscout biedt de mogelijkheid om afbeeldingen te zoeken op Adobe Stock. Daar staan miljoenen foto's op. Heb je een foto gevonden die je graag wilt gebruiken dan koopt de uitgever deze foto voor jou. Wel is het van belang om er goed op te letten dat de foto gebruikt mag worden voor commerciële doeleinden.

Toen het manuscript was goedgekeurd en de productiefase in ging, heb ik menig uurtje zitten speuren op Adobe Stock. Helaas vond ik geen "bruikbare" foto van het schilderij. Na overleg met Maritte van de productie van Boekscout heb ik toen voor een afbeelding van het Kunsthistorisches Museum in Wenen gekozen. Het is een foto maar het lijkt haast een schilderij. Deze foto zat dus helemaal in mijn hoofd en ik was erg benieuwd naar wat het productieteam van Boekscout nu voor moois in petto had.

Vorige week kreeg ik van Maritte een voorstel voor de cover... had zij toch een rechten vrije afbeelding van het schilderij gevonden! Dat zij toch de moeite heeft genomen om verder te zoeken, vind ik zo ontzettend lief en heel professioneel. En zie hier het resultaat. Waarom ik per se dit schilderij wilde van Rubens terwijl hij er honderden geschilderd heeft? Ja, daarvoor moet je het boek maar lezen. Nog twee weken...

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De cover!

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo