Drie en een halve ster!

Het nieuws van deze week is de drie en een halve ster die ik van recensente Jeannie voor boeken leesclub Perfecte Buren kreeg voor Het Rubens meisje. Zij schreef: Ik ben aangenaam verrast door de vlotte schrijfstijl en het leuke verhaal dat daaruit is gevolgd. Esther Stui heeft een mooi verhaal geschreven over de ontluikende liefde tussen twee personen uit verschillende werelden. Eva die leeft voor cultuur en helemaal idolaat is van Peter Paul Rubens. En Dan, de uiterst succesvolle zanger die miljoenen verdient met zijn concerten en die dat ook heel normaal vindt. Dat kan toch niet goed gaan, of wel?

Een mooi en vlot geschreven boek, Esther Stui houdt de vaart er flink in, de verwikkelingen volgen elkaar snel op. De hoofdpersonen worden neergezet als mensen van vlees en bloed, vooral Eva komt goed uit de verf. Leuk hoe de auteur de tegenstellingen tussen Dan en Eva uitwerkt. Daarbij gebruikmakend van de kracht van de media die in staat zijn om een relatie te verzieken.

Kijk, daar ben ik heel blij mee! Het enige puntje van kritiek dat ik op de recensie heb, is dat Jeannie in de samenvatting schrijft dat de Japanse multimiljonair een schilderij van Rubens schenkt aan het museum. Dat is niet zo, het schilderij wordt in bruikleen gegeven en dat is iets heel anders. Het schilderij blijft eigendom van de Japanner. Eva voert ook geen onderhandelingen, zij mag mee om de Japanner te overtuigen om voor het Van Berghe Henegouwen museum te kiezen. Haar kennis van de werken van Rubens komt hierbij goed van pas.

Een leuk voorbeeld: een recensie van een boek van de bekende Engelse auteur Katie Fforde kreeg vier sterren en die dame timmert al heel lang aan de weg. Ook las ik een recensie voor een debuterend schrijver die anderhalve ster kreeg. Dat was dus mijn grootste nachtmerrie...

Ondertussen zitten wij niet stil. Veri heeft deze week haar suggesties voor De onbeschoft aantrekkelijke man afgerond. Deze heb ik verwerkt in het manuscript waar ik Mariekes bevindingen al in had verwerkt. Het binnenwerk is nu klaar en digitaal verstuurd naar BoekXpress (de eigen beheer afdeling van Boekscout). De medewerkers controleren nu de bestanden én ontwerpen de cover. Misschien kan ik volgende week wel iets met jullie delen.

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Super beoordelingen!! Kan je weer in je zak steken ;).
Vivian, op 09-04-21
Ja super, hè. Dank je wel Vief!

Drie en een halve ster!

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo