Warm welkom en bibliotheek

Deze week volgt de nieuwe blog razendsnel op de vorige. Normaal maak ik bijna altijd op donderdag een blog, nu heb ik te veel nieuws en kan ik niet meer wachten met schrijven. Het begon op vrijdagavond toen op de Facebook-pagina van Bruna Goes bovenstaande foto verscheen. Toen ik al scrollend het bericht tegenkwam was ik echt geraakt. Sowieso de foto met het speciale bordje maar zeker ook de tekst die erbij staat en de verwijzing naar mijn blog. Wat een warm welkom! Mocht je het in een vorige blog gemist hebben: ik heb mijn huidige baan bij Roompot Vakanties opgezegd en ga aan de slag bij de Bruna in Goes.

In de laatste blog schreef ik over Google en je naam als zoekopdracht ingeven. Dat bracht nog een interessante ontdekking aan het licht. Bij de Zeeuwse bibliotheek kun je mijn eerste drie boeken lenen! Tot die ontdekking dacht ik dat het alleen via NBD Biblion mogelijk was om ervoor te zorgen dat een boek in de bibliotheek terecht komt. Het is zelfs zo dat ik het verzoek bij mijn uitgever heb neergelegd of mijn boeken naar NBD Biblion kunnen worden opgestuurd. Nu schijnt het een erg strenge procedure te zijn en Boekscout biedt normaal geen romans bij NBD Biblion aan, maar voor Het Rubens meisje is er een uitzondering gemaakt. Samen met een aanbevelingsbrief is het boek opgestuurd. Een reactie kan maanden duren dus ik wachtte geduldig af. Totdat ik op de site van de Zeeuwse bibliotheek terecht kwam en daar Pencarrow, Gewoon puur Emma en Het Rubens meisje aantrof!

Als kind heb ik heel wat uren in de bibliotheek in Papendrecht doorgebracht maar als volwassene kwam ik er nooit met als simpele reden dat als ik een boek wil lezen, ik het gewoon koop. Manlief is ook bang dat, als ik eenmaal bij de Bruna aan de slag ben, er een groot gedeelte van mijn salaris aan boeken opgaat haha. Maar ik werd wel heel nieuwsgierig naar hoe mijn boeken eruit zien als bibliotheekboek en ik vind het een enorme eer! Commercieel gezien is het misschien niet gunstig maar dat kan mij weinig schelen. Ik wil gewoon mijn verhalen met zoveel mogelijk mensen delen, punt uit.

Pencarrow stond gemarkeerd als beschikbaar bij de bibliotheek in Middelburg. Gewoon puur Emma is niet beschikbaar omdat beide exemplaren zijn uitgeleend. Serieus? Ja, serieus! Hoe gaaf is dat! Het Rubens meisje is nog niet te leen omdat het boek bij de afdeling "binding" ligt. Ja, en wat doe je dan; lid worden van de bibliotheek en Pencarrow reserveren, natuurlijk. Dus op zaterdagmiddag op naar Middelburg. Bij binnenkomst zag ik direct Gewoon puur Emma staan in een schap van boeken die klaar staan om opgehaald te worden en even later had ik Pencarrow al ontdekt. Voor de foto's hiervan verwijs ik je naar mijn schrijverspagina: Facebook.com/estherstuischrijvendeboekenwurm. Met drie medewerkers van de bibliotheek heb ik gezellig staan kletsen. Zij weten inmiddels ook wie ik ben en met een heel tevreden gevoel ging in naar huis.

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Esther wat geweldig. Een hele eer voor je denk ik.
Maar dan krijgen je boeken wel een kans om door groter publiek gelezen te worden.
Krijg je daar dan geen vergoeding voor als auteur,dat zou toch raar zijn.
Veel liefs en trots op jou! Annemiek
Annemiek, op 24-05-21
Het gaat nu puur om de Zeeuwse bibliotheek en een paar exemplaren. Als het later lukt via NBD Biblion komt dat vanzelf goed, Annemiek ;-)

Warm welkom en bibliotheek

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo