Manuscript nummer vijf

Op zaterdag 22 mei heb ik mijn vijfde manuscript naar Boekscout verzonden. Nu begint het wachten... In de e-mail die ik ter bevestiging van ontvangst kreeg, stond dat de uitgever hoopt binnen twaalf weken van zich te laten horen. Ik hoop natuurlijk van ganser harte eerder bericht te krijgen.

Misschien is het leuk om samen te vatten wat ik tot nu toe over het boek heb prijsgegeven. De hoofdpersoon in dit boek is Iris. Iris heeft de lange blonde krullen van mijn collega Desiree gekregen, ze woont in Middelburg en ze heeft een klusbedrijf. Ja, weer een stoere dame, daar hou ik van. Verder heb ik verteld dat er een aantal hoofdpersonen uit twee eerdere boeken terugkomen in dit boek. We hebben het over Zeeland dus kom maar op met jullie suggesties.

Vorige week schreef ik over mijn boeken bij de Zeeuwse bibliotheek. Het gaat dan om Pencarrow, Gewoon puur Emma en Het Rubens meisje. De onbeschoft aantrekkelijke man was er nog niet te vinden. Ja was... Ik heb mijn stoute schoenen weer uit de kast gehaald en heb het contactformulier van de ZB ingevuld. Diezelfde middag kreeg ik al een reactie. Het hoofd van de afdeling Zelandica (nee Marieke, dit is geen typefout) gaf aan dat de ZB ook De onbeschoft aantrekkelijke man in hun Zeelandcollectie wil opnemen. Fantastisch! De volgende middag heb ik gelijk de boeken afgeleverd inclusief factuur. Een dag later kon ik nog een keer naar Middelburg om nog drie exemplaren van Het Rubens meisje af te leveren bij De Drvkkery. Heerlijk! Manlief Bert heeft een prachtige factuur voor mij gemaakt in Excel met een mooi logo, dat zal ik binnenkort ook even met jullie delen.

Zit ik nu stil? Nee, tot 1 juli werk ik nog bij Roompot en ik ben al begonnen bij De Bruna. Tussen de twee banen zit een wereld van verschil en ik ben ontzettend blij dat ik de beslissing genomen heb. Maar het stilzitten slaat natuurlijk op het vijfde manuscript. Uiteraard ben ik al met manuscript zes bezig! De foto bij deze blog is van lezeres Yvonne die nu Gewoon puur Emma leest.

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Wat leuk om mijn eigen foto terug te zien in je blog, dat wist ik natuurlijk omdat je netjes om toestemming had gevraagd.
Kan niet wachten om kennis te maken met Iris.
Yvonne, op 03-06-21
Het is zo'n heerlijke zomerse foto! Ik kan ook niet wachten op het moment dat ik het eerste exemplaar van boek zes in mijn handen heb!
Ha Esther weer goed nieuws. Ben blij voor je.
Nog even w banen dat is even heftig maar dan je droom baan.
Ben heel benieuwd naar je 5e boek. Liefs Annemiek
Annemiek Vogelaar, op 03-06-21
Dank je wel Annemiek en het valt mee hoor. Beide parttime ;-)
Wat leuk weer Esther.
Hopelijk kunnen we snel over Iris lezen.
Wat de 2 personen betreft......dáár ga ik eens een nachtje over slapen.
Ineke De rooij, op 03-06-21
Ineke, het zijn er meer dan twee hihi.

Manuscript nummer vijf

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo