Lichtblauwe IKEA bank

Jullie hebben hem vast wel eens zien staan in een vestiging van IKEA: de Ektorp bank. De lichtblauwe variant speelt een leuke rol in Gewoon puur Emma. De bank staat in de woonkamer van het huisje van hoofdrolspeelster Emma Vreugdenhil. Emma woont een paar straten achter de boulevard in Vlissingen en heeft een stoer beroep als terminal medewerker bij de autoterminal in de haven van Vlissingen-Oost. Hoe verzin ik dat? Dat is precies een leuk thema voor deze blog. Nou, eigenlijk heel simpel. Toen wij in 's-Heerenhoek woonden, bracht en haalde ik onze oudste zoon Christian regelmatig van en naar school in Vlissingen. De vestiging van Scalda zit aan de boulevard en wanneer ik daar dan even op hem stond te wachten, gingen mijn gedachten terug naar het enorme parkeerterrein vol auto's van C.RO Ports, ook wel Cobelfret genoemd, in Vlissingen-Oost, waar ik net langsgereden was. Waar komen die auto's allemaal vandaan en waar gaan deze allemaal naartoe?

Hoe kom je daar dan achter? Gewoon vragen natuurlijk! Manlief Bert kon er wel iets over vertellen en ja, dan vormen mijn hersenspinsels een verhaal in mijn hoofd. Ik had de perfecte locatie gevonden voor het begin van Gewoon puur Emma. Emma moest natuurlijk wel een andere persoonlijkheid worden dan Rebecca in Pencarrow. Bieden zijn begin twintig en hebben een goed gevoel voor humor, maar daar houdt de gelijkenis wel mee op. En ik wilde graag een verhaal schrijven dat zich, voor een gedeelte, in Zeeland afspeelt. Maar hoe dan verder? Dat duurde een paar jaar en daar zal ik in een volgende blog meer over vertellen.

Nieuwsgierig? Het is 16 oktober voor je het weet...

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ben zooo benieuwd...????
Vivian, op 07-09-20
Dat vind ik heerlijk om te lezen, Vivian! Als je het leuk vindt kom ik het boek naar je toe brengen in oktober.
Esther, ik kan niet wachten ????
Petra, op 07-09-20
Heel fijn, Petra! De komende weken blijf ik de spanning nog een beetje opbouwen.
En of ik dat leuk vind!!! Zou geweldig zijn. Laat wel even weten wanneer je komt, zorg ik dat de thee klaar staat ????. Kunnen we meteen even bijkletsen...
Vivian, op 11-09-20
Ja Vivian, daar zijn we wel aan toe: bijkletsen! Komt goed!

Lichtblauwe IKEA bank

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo