Net niet

Gisteren zijn tijdens een talkshow van Film by the Sea de tien boeken van de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs bekend gemaakt. Marieke en ik zijn daar naartoe geweest, puur voor de gein natuurlijk, want ik had tenslotte absoluut niet de verwachting dat ik erbij zou zitten. En inderdaad. De foto is tijdens de opname gemaakt, zoals jullie kunnen zien sta ik er "net niet" op. Marieke kwam toen met het idee om deze blog de titel Net niet te geven. Volgens haar sta ik dus "net niet" op de foto en heb ik "net niet" de longlist gehaald, niemand weet tenslotte dan ik "net niet" op nummer 11 stond, haha. Humor is zo belangrijk in het leven!

In de vorige blog heb ik geschreven over hoe ik op de ideeën kwam voor mijn tweede boek en ik heb nog een vervolg beloofd. Bij deze dus. Vorig jaar in juni had ik Pencarrow klaar. Ik had het in een razend tempo, in drie maanden tijd, geschreven omdat ik het manuscript heel graag voor mijn vakantie naar twee uitgevers wilde sturen. Daarvoor had ik de twee uitgevers uitgekozen waar ik de meeste feelgoodromans van in mijn boekenkast had staan. Dat leverde alleen maar twee teleurstellingen op... namelijk twee afwijzingen. Maar dan ben je klaar met je eerste boek en dan begint het schrijversvirus alweer heel snel te kriebelen. Wij waren onderweg naar Zweden voor een tweeweekse vakantie en reden, op de Duitse Autobahn in de buurt van Hamburg, een file in. Naast ons dook een grote zwarte Audi op. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik vroeg aan manlief Bert wat dat er voor een was. "Een SQ7, een sportieve en snelle uitvoering van de "gewone" Q7." Geloof het of niet, wij reden links... Maar die zwarte Audi heeft toen de basis gelegd voor Gewoon puur Emma. Dat kon ik Emma laten doen waardoor zij in Zweden terecht kwam en Marcus zou ontmoeten!

Nog net iets minder dan vijf weken geduld alsjeblieft...

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Net niet daar maar volgens mij de laatste tijd wel veel over(ge)wonnen.????
Vivian, op 13-09-20
Inderdaad, Vivian. Sinds ik in januari het contract kreeg voor "Pencarrow" is er heel wat veranderd ;-).
En dan denk ik: was dat echt in januari van dit jaar? Het lijkt veel langer geleden omdat ik het schrijven zo fantastisch vind om te doen.

Net niet

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo