Jan van Damme van de PZC

In mijn blog van 20 oktober heb ik geschreven over Boekhandel 't Spui in Vlissingen. Ik schreef toen: De eigenaresse gaf mij tips voor de verdere promotie van Gewoon puur Emma. Daarover in een latere blog vast nog meer... Nou, hier komt het vervolg. Margreet zei: 'Heb je al contact opgenomen met Jan van Damme van de PZC?' Mijn antwoord was ontkennend. 'Dat moet je gewoon doen. Wanneer je het boek aan Jan geeft en aan hem vraagt om het te lezen en er over te schrijven, doet hij dat vast en zeker.' Op een memoblaadje kreeg ik zijn e-mailadres en Margreet vulde nog aan: 'Je bent nu toch in Vlissingen, breng het gelijk naar hem toe.' Op hetzelfde memoblaadje schreef ze ook het adres van het kantoor van de PZC. Heel toevallig had ik nog een extra exemplaar van het boek in mijn auto liggen, dus op naar de Edisonweg. Keurig netjes voorzien van een mondkapje, betrad ik het pand en zag dat ik op de tweede verdieping moest zijn. Aangebeld, een medewerker deed open en beloofde het boek aan Jan te geven, die zelf op dat moment niet aanwezig was. Thuis heb ik nog een e-mail gestuurd.

Op maandag kreeg ik een e-mail terug. Jan was Gewoon puur Emma aan het lezen! Voor de boekenpagina van volgende week maandag wil hij er een artikel over maken en of hij mij daarvoor mocht bellen op dinsdag. En hij zou ook contact opnemen met een fotograaf.

Zo had ik dus dinsdag Jan aan de telefoon en een paar uur later Ruben Oreel over de vloer! Het resultaat kunnen jullie aanstaande maandag in de PZC zien. Ja, ik ben een bofkont!

Gisteravond kreeg ik weer een aantal gecorrigeerde pagina's van mijn vierde manuscript van Marieke doorgestuurd via WhatsApp. Het leverde weer een aantal pijnlijke momenten voor mij op... nee hoor, grapje. Het was weer lachen geblazen. Kennen jullie dat grijze, uitermate sterke tape? Ik gebruik het in manuscript nummer vier omdat de hoofdrolspeelster vindt dat ze onzin uitkraamt. Om dat te stoppen ziet ze als enige mogelijkheid haar mond dicht te plakken met tape. Hoe heet dat? Duck tape! Nou niet dus, het is Duct tape. Het heeft dus niets met Donald te maken... Bedankt voor de research Marieke! Weer wat geleerd!

Liefs, Esther


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Jan van Damme van de PZC

Verhuizing

Verschijningsdatum Een klus voor twee

Contract getekend!

Zeeuwse Boekenprijs

Logo